Huub Geurtsen: (voorzitter, 06-21555521)

Na twee maanden opname in Jellinek Minnesota in 2010 merkte ik dat er aan nazorg in Nederland nogal wat ontbrak. Samen met anderen heb ik in Amsterdam De Community Jellinek Minnesota opgericht met als doel elkaar te ondersteunen in herstel. Na anderhalf jaar op en neer reizen tussen Den Bosch en Amsterdam heb ik dit overgedragen en ben in Den Bosch met een aantal mensen begonnen met het opzetten van Stichting Ismes. In oktober 2013 konden we het Ismes Huis openen. Doel was en is, om herstellende verslaafden en hun naasten te ondersteunen om terug te keren in de maatschappij en weer een zinvol en respectvol leven te leiden.

Samen met veel vrijwilligers/ ervaringsdeskundigen hebben we iets goeds neergezet. Zij verdienen een enorme pluim!

Gonda Wiersma. (secretaris)

Na jarenlang de zondagochtend nodig gehad te hebben om bij te komen van mijn alcoholmisbruik mag ik vanaf medio 2011 gebruik maken van de girlpower meeting in het Ismes Huis aan de Brede Haven in ‘s-Hertogenbosch. Hier heb ik een groot gedeelte van mijn herstel gevonden. En herstellen doe ik nog steeds. Het Ismes huis is voor mij een vertrouwde plek geworden waar ik graag kom. Het Ismes huis heeft geen klinische uitstraling, het heeft meer weg van een woonkamer en is uitnodigend voor de bezoekers. Voor nieuwkomers is het laagdrempelig. Het geeft weinig weerstand om naar binnen te gaan. Het vleide mij om gevraagd te worden in het bestuur van Ismes. Ik vind het fijn om een actieve rol te spelen in het wel en wee van het Ismes Huis.

Jolande Bastiaans

Nadat ik jarenlang vastzat in een actieve alcoholverslaving, lukte het na een goede behandeling tien jaar geleden in herstel te komen. Maar niet nadat ik mijn omgeving én mezelf veel schade had toegebracht. Vooral het eerste jaar in herstel vond ik erg moeilijk. Ik vond namelijk aan niets, wat ik tot dan toe in het leven wél als leuk had ervaren, meer aan. Lezen, kunst, wandelen, tuinieren, theater, over alles lag een grauwe sluier. Dat ik het gered heb, ligt aan mijn mede-fellows van toen. Zij hielpen mij vol te houden en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. Met die fellows heb ik dus ontzettend veel geluk gehad. Maar… herstel hoort niet af te hangen van geluk. Herstel dient gefaciliteerd te worden in de samenleving. Niet alleen op individueel , maar zeker ook op maatschappelijk niveau. Daar worden wij met zijn allen beter van. Daarom sta ik ook zo achter de doelstellingen van het Ismes Huis en daarom wil ik me daar voor 100% voor inzetten. 

Frank Toemen (vice voorzitter)

Door deel uit te maken van het bestuur van Stichting Ismes heb ik de mogelijkheid om iets te kunnen doen voor anderen, iets wat mij een fijn gevoel geeft. Waar het Ismes Huis voor staat, en daarmee ook het breed programma aan ondersteuning wat ze herstellende verslaafden en hun naasten bieden, vind ik erg goed.

Als ik daar een klein steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat met plezier.

Marjolein Lyklema (penningmeester)

Begin 2016 heb ik het geluk gehad om via de meetings in contact te komen met het Ismes Huis. Het warme gevoel toen ik kreeg als ik bij Ismes binnenkwam, de herkenning die ik vond, het luisterend oor dat werd geboden door het toenmalige team en de gesprekken die ik nodig had om goed in herstel te komen én te blijven, gaf mij de hoop dat een leven als verslaafde in herstel mogelijk was. Hierdoor wilde ik ditzelfde gevoel terug geven en kreeg ik de mogelijkheid om te gaan werken als gastvrouw en herstelmaatje binnen het team.

Inmiddels ben ik al ruim een jaar coördinator binnen het Ismes Huis en ben ik ontzettend dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van wat Ismes kan betekenen voor mensen die willen herstellen van hun verslaving. Daarnaast helpt het mij nog steeds om in herstel te blijven en vind ik het een cadeautje om elke week weer de genegenheid en enthousiasme te ervaren die wij met z’n allen willen doorgeven aan iedereen die daar behoefte aan heeft.

In augustus heb ik de mogelijkheid en vertrouwen gekregen om het Ismes Huis tevens te mogen helpen als penningmeester.  Ik heb jarenlang gewerkt als Financieel Adviseur, dus mag mijzelf wel ervaren noemen als het gaat om inzicht hebben van de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn om deze functie goed te kunnen uitvoeren.

Ik hoop dat ik nog lange tijd mijn bijdrage mag leveren aan al het goede wat het Ismes Huis kan bieden aan leden van het fellowship!