Lezingen

Het doel van de lezingen is o.a. het taboe, dat rust op verslaving, weg te nemen. Het idee, dat verslaving iets is van de man die onder de brug ligt met een tasje en een fles drank, onverzorgd door de stad zwerft, profiteert van anderen, steelt om aan zijn middel te komen, leeft bij heel veel mensen.

Echter… verslaving komt in alle lagen van de bevolking voor. Bij jeugd, bij ouderen, bij de “gegoede burgers”, bij mannen en vrouwen, kortom bij veel meer mensen dan wij denken. Het is vaak een verborgen verschijnsel, mede doordat verslaafden “kampioenen” zijn in het verbergen, liegen, bedriegen en manipuleren van anderen. Zij dragen maskers om zich mooier voor te doen en leven in hun eigen wereld die draait om gebruik. Zij willen hier de controle over hebben en houden en zijn er obsessief mee bezig.  

De omgeving van een verslaafde lijdt hier heel erg onder. Partners van…, kinderen…, ouders… weten  niet hoe ze er mee om moeten gaan. Proberen te helpen, maar vaak blijkt dat “helpen” alleen de verslaving in stand houdt.

Vervolgens willen we ook graag laten zien, hoe men kan herstellen van een verslaving. We willen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om je verslaving de baas te worden. Hoe je kunt leven zonder middelen en weer een respectvol en zinvol leven kunt opbouwen. Hoe naasten om moeten/kunnen gaan met hun herstellende verslaafde.

De mensen die deze lezingen houden, hebben zelf een verslavings achtergrond, zijn ex-verslaafden of naasten van… en hebben een aangrijpend verhaal en kunnen ook laten zien dat het leven mooi en goed kan zijn zonder middelen of verslavende gedragingen.

Wilt u ons benaderen voor een lezing, neem dan contact op met:

Huub Geurtsen: 06-21555521