Deze cursus is afgelopen, houdt onze website in de gaten voor de volgende start!

Toe aan wat rust en ontspanning?

Spirituele- en intuïtieve ontwikkeling.

Er worden heerlijke ontspanningsoefeningen en meditaties gegeven en daarnaast gaan we heel relaxed aan de slag. Samen kijken hoe we ons hoofd leeg kunnen maken en op welke manier deze middag ons nog meer innerlijke rust kan brengen..

Het 12 stappen programma is een NIET RELIGIEUS, maar een spiritueel programma. Zo ook de spirituele ontwikkeling! Geen gezweef, maar allebei je benen stevig op de grond. Mooie onderwerpen, die je nog meer inzicht kunnen geven, bijvoorbeeld in het hoe en waarom we zijn, wie we zijn.

Lijkt het je wat? Vanaf 8 januari elke dinsdag van 14:00 tot 15:30, je kunt zo aansluiten en meedoen, aanmelden is niet nodig.

Tot ziens bij Ismes,

Diana

Energie

Het basisprincipe is: alles bestaat uit energie.

Wij zien ons lichaam, maar eigenlijk zijn wij een veld van energiedeeltjes, die altijd in beweging zijn. Op school leerde we door een microscoop kijken, en dat wat we in eerste instantie konden zien als vorm, is onder het oog van de microscoop deeltjes dansende energie. De vorm waaraan we gewend zijn is weg..  Wij zijn wezens van energie in een wereld die uit energie is opgebouwd. Alles wat we zien, ruiken, proeven, aanraken en voelen komt van oorsprong uit deze niet fysieke wereld van energiedeeltjes.

Er is dus een zichtbare wereld van vorm en een onzichtbare wereld zónder vorm.

Energie heeft het vermogen te “communiceren”. Energie trekt gelijke energie aan. Dat verklaart waarom mensen op dezelfde “golflengte” kunnen zitten. Via deze energie “praten” we zonder dat we daar woorden of vormen voor nodig hebben. Alles in de schepping “praat” met elkaar, of we het nou kunnen verstaan of niet, alles wisselt informatie uit en naarmate onze zintuigen zich verfijnen en openen, komt er meer informatie tot onze beschikking. Iedereen is in staat op diverse niveaus signalen en informatie op te vangen, zowel mét als zonder vorm.

Energie werkt met impulsen, net als een radio een geluidsgolf kan ontvangen. Dat verklaard waarom we allemaal wel eens hebben, dat we aan iets denken en iemand anders denkt tegelijkertijd aan hetzelfde. Of we hebben ineens het juiste antwoord op een vraag die we ons in stilte hebben gesteld. Als we iets willen ontvangen, zenden we eerst een sterke impuls uit via woorden, gedachten of gevoelens. We gebruiken dus, soms (zonder ons ervan bewust te zijn) de Wet van Aantrekkingskracht, die zorgt dat gelijkgestemde energie elkaar kan ontmoeten.

Zo trekken we aan wat we nodig hebben of waarnaar we op zoek zijn. Kijk eens goed om je heen en naar situaties die je tegenkomt. Kijk eens naar je huis en je omgeving; wat trek jij naar je toe?

Als je rust uitstraalt, zul je rust krijgen.. Als je chaos uitstraalt, zul je chaos krijgen..

 

Maak het niet te ingewikkeld..

We waaien alle kanten op en iedere situatie is een toets of we in staat zijn om juist te handelen. We zijn van nature imperfect. Gevoelens sleuren ons soms alle kanten op. Innerlijke rust komt en gaat. Het weten is een perfecte handleiding voor een imperfect leven. Passie en begeerte zijn handlangers die ons van de wijs brengen. We hebben niet alles in de hand, sterker nog, soms loopt alles uit de hand.

We kunnen een mooi draaiboek schrijven met prachtige scenario’s; als het echte leven om de hoek komt kijken, zijn we de tekst kwijt of de medespeler doet iets onverwachts. Ook wat afgesloten lijkt, kan weer open komen liggen.

Geduld waarvan we denken dat we het hebben, wacht op de uitzondering die de regel bevestigt. We zijn mens met flows en nukken, hormonen spelen op en vermoeidheid speelt ons parten. We raken teleurgesteld, verdrietig, overspannen en ongedurig. Neem jezelf dat niet kwalijk; it’s all-in the game.

Wil niet perfect zijn want perfectionisme is onhaalbaar; een utopie. Zo zet je ontzettend veel druk op jezelf. Wees mens, wees echt en zie je onvolkomenheden als deel van de dans. Zo leren we en reflecteren we aan onszelf. We kunnen leren niet door te slaan en terug te keren als we een verkeerde kant opgaan. We kunnen bouwen aan onszelf, omdat we leren van de confrontaties en iedere situatie is een toets of we geleerd hebben of niet. Iedere situatie is een mogelijkheid om te leren.

Zonder te forceren leren we te zwieren in het leven, als alles mag zijn zonder het idee om perfect te moeten zijn.. Maak het niet te ingewikkeld..

Bron van Wijsheid