2021

Beste heer Geurtsen,

Wat is het een eer dat ik jou kan vertellen dat jullie initiatief is geselecteerd voor de tweede ronde in de race om een Appeltje van Oranje. Gefeliciteerd! De tweede ronde bestaat uit een Stemtiendaagse van 11 tot en met 20 januari. Daarna volgt een Landelijke Online Finaledag op 28 januari. Graag vertel ik je in deze mail over de volgende stappen op weg naar het felbegeerde Appeltje.

De Stemtiendaagse: 11 t/m 20 januari

Op 11 januari start de Stemtiendaagse. Hierin voeren wij samen met jou campagne om zo veel mogelijk stemmen uit het hele land te verzamelen. Via een speciale stemwebsite informeren we het Nederlandse publiek over alle veertig kanshebbers. We presenteren jullie project op basis van een video, een korte beschrijving en ingezonden foto’s. Hiervoor hebben we uiteraard materiaal van jullie nodig. Binnen enkele dagen ontvang je hierover meer informatie, inclusief een afvinklijst. Uiteindelijk ontvang je een campagnetoolkit met tips om van de Stemtiendaagse een groot succes te maken.

Aantal punten

Op 21 januari weten we hoeveel stemmen iedereen heeft behaald. Op basis hiervan krijg je een aantal punten, die je meeneemt naar de Landelijke Online Finaledag op 28 januari. Deze tellen we vervolgens op bij de score van de pitch die je houdt tijdens de Landelijke Finaledag. De vier projecten met de hoogste score nemen we gegarandeerd mee in het juryoverleg. Dit jaar behoort het project met het hoogste aantal publieksstemmen van de Stemtiendaagse sowieso tot de tien finalisten. Ook dit initiatief doet mee aan de pitch op de finaledag om te laten zien dat zij deze plek verdienen. Uiteindelijk bepaalt de jury of dit project wel of niet tot de drie uiteindelijke winnaars behoort.

 

Landelijke Online Finaledag

Op de Landelijke Online Finaledag presenteren maximaal veertig Nederlandse en tien Caribische initiatieven zich in vijf groepen aan elkaar en aan de vakjury. We nodigen je van harte uit om dan met twee personen een korte pitch te geven over jouw initiatief. Aan het eind van de dag maken we bekend welke tien initiatieven daadwerkelijk genomineerd zijn.

Pitch

De pitch (een korte presentatie) duurt maximaal vijf minuten. De andere geselecteerde organisaties en het Oranje Fonds zijn jouw publiek. Belangrijk is dat je pitch een helder beeld geeft van jullie initiatief. We adviseren je hierbij vooral aandacht te besteden aan de specifieke interventies die jullie project inzet om mensen met een psychische kwetsbaarheid weer te kunnen laten bijdragen aan de samenleving. We geven je graag meer tips over jouw pitch op deze speciale webpagina.

 

Werkbezoeken

In februari bezoekt het Oranje Fonds de tien genomineerden. Vervolgens kiest ons bestuur in april de drie uiteindelijke winnaars. Zij krijgen de prijs naar alle waarschijnlijkheid in mei uitgereikt door Koningin Máxima.