Het Ismes biedt naast ruimte voor herstellende verslaafden en hun naasten, ook werk en leerplekken voor studenten. Dit schooljaar hebben we drie gedreven en gemotiveerde stagiaires die hun stage bij het Ismes zullen lopen. Graag stellen zij zich aan u voor.

Cindy

Mijn naam is Cindy en ik loop een jaar stage bij Stichting Ismes. In dit verhaal vertel ik jullie wie ik ben en waarom ik stage loop bij Stichting Ismes. Ik ben een jaar geleden begonnen aan mijn opleiding bij de Koning Willem 1 College om opgeleid te worden tot Sociaal Werker. Dit houdt in dat ik naast mijn studie ook stage moet lopen om natuurlijk praktijkervaring op te doen en ja, je raad het al… Daarom ben ik op maandag en dinsdag nu aanwezig bij Ismes! Wellicht heb je mij al eens gesproken!

Ik ben er niet alleen om rond te kijken, maar ook om er te zijn voor jou. Al is het enkel voor gezellig samen een bakje koffie te drinken of juist om een luisterend oor te bieden, wat jij maar net zelf wilt. Binnenkort ga ik ook 2x per maand een gezellige knutselbijeenkomst organiseren dus ook daar kun je bij komen aansluiten, altijd gezellig! Verder ben ik natuurlijk bij Ismes aangekomen met een reden, namelijk dat het verhaal van herstellende verslaafden mij ontzettend aan sprak. Zo heb ook ik in mijn sociale omgeving te maken met verslaving en gebruik. Meesten zijn gestopt maar hebben het in het dagelijks leven gewoon moeilijk om door te zetten. Je biedt hulp waar kan maar waar begin je nu? Hoe doe je dit het beste? De vragen die ik nu dus mooi bij Ismes kan leren te beantwoorden.

Amber

Mijn naam is Amber, ik ben 21 jaar oud en ik woon in het dorpje Veghel. Ik ben een tweedejaars student van de opleiding sociale studies aan de Fontys in Eindhoven.

Sinds een paar weken ben ik stagiaire bij Stichting Ismes, voor mij een nieuwe uitdaging en nieuwe mogelijkheden! Stichting Ismes heb ik ontdekt door een presentatie bij ons op school. Het verhaal dat daar werd vertelt inspireerde mij en maakte mij enorm enthousiast, om kennis te willen maken met het in herstel zijn van een verslaving. Deze mooi en leerrijke kans wilde ik graag met beide handen aanpakken. Met deze drijfveer ben ik contact gaan zoeken en zo ben ik hier terecht gekomen!

In mijn eigen omgeving heb ik zelf ook mensen die verslaafd zijn geweest. Hun persoonlijke verhalen en kracht raken mij en laten zien dat het iedereen kan overkomen. Daardoor ben ik benieuwd geraakt naar wat een verslaving met iemand en hun naasten doet, wat iemand in herstel nodig heeft en om naar ervaringsverhalen te luisteren. Ik kijk er naar uit om het gesprek aan te gaan!

Tenslotte wil ik deze ervaringen in mijn eigen leerproces meenemen, om zo mijn kennis en beeldvorming te verbreden over de nazorg en ondersteuning voor iemand in herstel. Hierin hoop en wil ik graag een bijdrage leveren om iets te kunnen betekenen voor de ander.

 

Pascale

Mijn naam is Pascale, ik ben 20 jaar oud en woon in het mooie, gezellige Den Bosch. Ik zit momenteel in het tweede jaar van mijn opleiding Social Work aan het Avans. 

Hoe ik bij Ismes ben gekomen is als volgt: vorig jaar zijn Huub en Brenda bij ons op school geweest om te vertellen over hun leven en vooral over hun    verslaving. Hun verhaal raakte mij zo, dat ik meteen heb gevraagd of ik stage kon komen lopen. En hier ben ik dan! 

In mijn familie en vriendenkring heb ik ook mensen die verslaafd zijn, maar daar ook weer vanaf zijn gekomen. Ik vind hun verhalen over de hulp en zorg die zij hebben gebracht heel waardevol en daarom wil ik ook iets kunnen betekenen voor verslaafden én hun familie, omdat ik zelf heb ervaren hoe goede nazorg kan bijdragen aan een langer en beter herstel. 

Ik hoop dat ik bij Ismes leer wat verslaving met iemand doet, hoe verslaafden in herstel met hun verslaving omgaan, ik wil leren hoe het er bij verschillende meetings aan toe gaat en ik hoop dat ik bezoekers een steuntje in de rug kan geven. Ook wil ik door de verhalen die ik hier hoor proberen om bepaalde vooroordelen over verslaafden binnen mijn vriendenkring bijvoorbeeld weg te nemen. We zijn namelijk allemaal mens! 

Hopelijk tot ziens bij Stichting Ismes!