Bestuur

Bestuursleden                                                                        

Huub Geurtsen  Huub Geurtsen: (voorzitter, 06-21555521)

Na twee maanden opname in Jellinek Minnesota in 2010 merkte ik dat er aan nazorg in Nederland nogal wat ontbrak. Samen met anderen heb ik in Amsterdam De Community Jellinek Minnesota opgericht met als doel elkaar te ondersteunen in herstel. Na anderhalf jaar op en neer reizen tussen Den Bosch en Amsterdam heb ik dit overgedragen en ben in Den Bosch met een aantal mensen begonnen met het opzetten van Stichting Ismes. In oktober 2013 konden we het Ismes Huis openen. Doel was en is, om herstellende verslaafden en hun naasten te ondersteunen om terug te keren in de maatschappij en weer een zinvol en respectvol leven te leiden.

Samen met veel vrijwilligers/ ervaringsdeskundigen hebben we iets goeds neergezet. Zij verdienen een enorme pluim!

.

 

Rob Stabèl: (Penningmeester, 06-25487794)

     Jarenlang probeerde ik van mijn levensproblemen weg te vluchten. Ik kwam terecht in een wervelwind van middelen- en gedragsverslaving. Ik 2012 begreep ik dat dit een doodlopende weg was en besloot ik dat er iets drastisch moest veranderen. Na een ambulante behandeling, gevolgd door een kliniekopname, voelde ik eindelijk dat ik op de goede weg was.
Een heel belangrijk onderdeel van dit herstel was het contact met lotgenoten. In meetings, tijdens gezamenlijke bezigheden, tijdens cursussen en workshops, in het volgen van het 12 –stappenprogramma, overal probeerde ik hulp en ondersteuning te krijgen van lotgenoten. Want ik had al snel door: je kunt het niet alleen. Dat betrof niet alleen het vrij worden van middelen en gedrag, maar ook allerlei andere zaken. Zoals het terugkeren in je werk, het opnieuw oppakken van je sociale leven, je terugkeer in je gezin. Alles was moeilijk in het begin. Mijn lotgenoten, ‘fellows’ zeggen wij, hebben mij daar enorm bij geholpen.
Eén van de plekken waar ik mijn fellows kan ontmoeten is het Ismes Huis. Ik voelde me hier direct op mijn gemak, het leek wel mijn tweede thuis. Bij Ismes ging het verder dan alleen meetings. Allerlei activiteiten kwamen op mijn pad. Fellows werden ook vrienden, familie van me.
Ik voelde me vereerd toen me werd gevraagd om penningmeester bij Stichting Ismes te worden. Ik zoek zingeving in het leven, Stichting Ismes is daar een goed voorbeeld van. Fellows helpen om weer een goed bestaan op te bouwen, op alle gebieden van het leven, wat kan er meer zinvol zijn? Ik ben trots deel uit te mogen maken van dit geweldige gebeuren.

 

Gonda Wiersma

Jolande Bastiaans

Frank Toemen